ترامپ، تعرفه ها و فرصت های سرمایه گذاری 2025

سرفصل ها

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا با شعار «اول آمریکا» سیاست های تجاری جسورانه ای را اجرا کرده که مهم ترین آنها اعمال تعرفه های سنگین بر واردات از چین، اروپا، و دیگر کشورها است. او معتقد بود این تعرفه ها نه تنها تراز تجاری آمریکا را بهبود می بخشد، بلکه تولید داخلی را احیا میکند و از دزدی از اقتصاد آمریکا جلوگیری میکند. اما این سیاست ها چه تاثیری بر اقتصاد جهان و خود آمریکا داشته است؟ آیا واقعاً به نفع مردم آمریکا است؟ چه کشورهایی باید بیشتر نگران باشند؟ ما در این مقاله به زبان ساده به بررسی این موضوع می پردازیم.


ترامپ و تعرفه های او

تعرفه چیست؟ تعرفه مانند مالیاتی است که کشورها بر کالاهای وارداتی میگذارند. مثلاً اگر آمریکا بر خودرو‌های وارداتی ۳۰٪ تعرفه بگذارد، قیمت این خودروها برای مصرف کننده آمریکایی ۳۰٪ گرانتر میشود. هدف اصلی تعرفه ها معمولاً حمایت از تولید داخلی است.
تعرفه‌گذاری ترامپ برای سرمایه‌گذاری فرصت های خیلی خوبی را به وجود می‌آورد .در ابتدا باید دلیل و منطقی که  این تعرفه ها از طرف دونالد ترامپ قرار داده شدند را بررسی کنیم؛ ترامپ معتقد است که در طی صد سال گذشته، آمریکا باعث رشد بسیاری از کشورهای جهان شده است. او در سخنرانی خود اعلام میکند که آمریکا هزینه رشد چین و اروپا را پرداخت کرده و زین پس پرداخت نخواهند کرد. ایشان در واقع مقصررا خود آمریکا میداند و از نظر او دیگر کشور ها مقصر این اتفاق نیستند. در واقع او معتقد است که رهبران و رئیس جمهورهای پیشین آمریکا اجازه دادند این اتفاق بیفتد که از لحاظ مالی کاملا حق با ترامپ است. از نظر ایشان کشور آمریکا غارت شده و در سخنرانی خود؛ از عبارت “کشوری که مورد تجاوز قرار گرفته” استفاده می‌کنید.
اما چرا ترامپ این عبارت را برای تجارت بین آمریکا و کشوری دیگر استفاده می‌کند؟ ترامپ میگویید ما با بسیاری از کشور های جهان دوست بودیم ولی این دوستان فهمیم از چین و اروپا با ما دشمنی کردند. تا به الان تعرفه های آمریکا بین 2% تا 2.5 % بوده. اما همین تعرفه ها در اروپا 30 %  و در ژاپن 50 % است. خب این تجارت ناعادلانه است. و این باعث می‌شود که تراز تجاری آمریکا منفی باشد؛ چون آمریکا بیشتر از اینکه محصولاتی را صادر کند ؛ در حال حاضر آنها را وارد می‌کند.

فرصت های سرمایه گذاری در دوران تعرفه ها

در ابتدای هفته دوم آپریل، ترامپ مردم آمریکا را تشویق به خرید سهام کرد و از شرکت‌ها خواست به آمریکا منتقل شوند. در آن زمان، هنوز مشخص نبود که او ساعاتی بعد ناگهان تغییر موضع خواهد داد و برای بسیاری از تعرفه‌ها وقفه‌ای ۹۰ روزه اعمال خواهد کرد. بازارهای مالی پس از این عقب‌نشینی، جهش کردند و این سؤال مطرح شد که شاید توصیه قبلی ترامپ برای خرید، در واقع سیگنالی بوده که برخی سرمایه‌گذاران از آن برای کسب سود از این جهش ناگهانی استفاده کرده‌اند.

دانلود رایگان تحلیل روند های سیاسی و اقتصادی ترامپ: 

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید :
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر مطالب
تحلیل قیمت طلا : طلا بعد از مذاکرات به کمتر از 6 میلیون می‌رسد؟
بازی قدرت تهران و واشنگتن
یادگیری
یادگیری هنر سرمایه‌ گذاری