مدیریت مالی شخصی : اصول و راهکارها

سرفصل ها

مدیریت مالی شخصی یکی از مسائل پر اهمیت در تمام دوران‌های زندگی است. یکی از دلایلی که فقرا هر روز فقیرتر می‌شوند و ثروتمندان هر روز به ثروت خود اضافه می‌کنند، داشتن آگاهی مالی است. احتمالاً شما هم با افرادی مواجه شده‌اید که با وجود فقر یا بدهی‌های سنگین، همچنان در صورت به دست آوردن اندکی سرمایه، آن را به سرعت از دست می‌دهند. افرادی که پول زیادی را صرف خرید لباس یا کالاهای مصرفی می‌کنند.

اطرافیانی که ثروتمند نیستند اما شام‌های آخر هفته را در گران‌ترین رستوران‌های شهر می‌خورند و به محض امکان، گران‌ ترین گوشی‌های بازار را خریداری می‌کنند. تا به حال چند بار برای شما اتفاق افتاده است که بخواهید بخشی از درآمدتان را پس‌انداز کنید اما موفق نشوید؟ همه این رفتارها ریشه در کودکی ما دارند. ما اولین اصول مدیریت مالی شخصی را در خانواده از والدینمان می‌آموزیم.

بعضی از ما در خانواده‌هایی با دانش مالی بیشتر پرورش یافته‌ایم و این اصول را بیش از بقیه افراد به‌طور ناخودآگاه به کار می‌بریم. برخی از ما نیز بدون آگاهی به دلیل نداشتن علم مدیریت مالی شخصی، به وضعیت مالی زندگی‌مان آسیب می‌زنیم و سال‌ها از نداشتن رفاه و اتخاذ تصمیمات مالی نادرست رنج می‌بریم.

ما در هلدینگ سرمایه‌گذاری MHS در قبیله ثروت همواره با افرادی برای مشاوره مواجه هستیم که درک مالی درستی ندارند و به محض افزایش دانش مالی شخصی، زندگی مالی آن‌ها بهبود می‌یابد. ما در این مقاله قصد داریم تا بخشی از اصول مالی که ممکن است در زندگی آینده شما کمک کنند را به شما بیاموزیم.

اصول مدیریت مالی شخصی

این نکته مهم را فراموش نکنید. آموختن این نکات کار ساده‌ای است. فکر کردن به این نکات و اجرای آن‌ها زندگی شما را دگرگون خواهد کرد. شما برای داشتن زندگی مالی بهتر باید اصول مدیریت مالی شخصی را بشناسید و به این اصول عمل کنید. با عمل کردن به اصول مدیریت مالی شخصی، زندگی شما ذره‌ذره تغییر خواهد کرد. همچنین دانستن این نکته ضروری است که در ابتدای مسیر هرگز نمی‌توانید تمامی این اصول را به‌درستی و دقیق اجرا کنید و برای اجرای آن‌ها نیازمند زمان و یادگیری هستید.

اصل اول: بودجه‌بندی کنید

بودجه‌بندی اولین درمان برای بهبود وضعیت مالی شماست. اگر قبلاً بودجه‌بندی را انجام نداده‌اید، احتمالاً این کلمه برای شما ناآشنا و غیرقابل دسترس به نظر می‌آید. اما حقیقتاً بودجه‌ریزی یکی از بهترین راه‌ها و اولین قدم برای مدیریت مالی شخصی است. شما باید بدانید چه میزان درآمد دارید و چه میزان از درآمد شما صرف هزینه‌های مختلف می‌شود. از این طریق می‌توانید بفهمید که چه میزان درآمد دارید و چه میزان از این درآمد را باید پس‌انداز کنید. اگر هنوز اصول بودجه‌ریزی را نمی‌دانید، قطعا وقت آن رسیده است که آن را بیاموزید.

اصل دوم: پس‌انداز

شما چه میزان از درآمد خود را به پس‌انداز اختصاص می‌دهید؟ این سوال اساسی، آینده مالی شما را تعیین می‌کند. شما برای سرمایه‌گذاری‌های سودآور نیازمند پس‌انداز هستید. اگر هنوز اصول پس‌انداز را بلد نیستید می‌توانید از اصل 3-5-2 استفاده کنید. در این اصل، شما باید 50 درصد از درآمد خود را صرف هزینه‌های اصلی زندگی خود کنید. تمام مخارج و هزینه‌های مورد نیاز زندگی تنها باید از 50 درصد درآمد شما پرداخت شوند و 30 درصد را صرف تفریح و خواسته‌های خود کنید. وقتی برای تفریحات و خواسته‌های شخصیتان محدوده‌ای تعیین می‌کنید، دیگر در صرف کردن اشتباه پول‌هایتان برای مواردی که به آن‌ها احتیاج ندارید محتاط‌تر عمل می‌کنید و آگاهید که هزینه اضافی برای کارهای بیهوده و یا مصرف‌گرایی ندارید. در نهایت، شما باید 20 درصد باقی‌مانده درآمد خودتان را پس‌انداز کنید. شما هر ماه باید این 20 درصد را نادیده بگیرید و در یک حساب جداگانه نگهداری کنید. شاید در ابتدای مسیر 20 درصد درآمد برای شما بیش از حد زیاد باشد. در قدم‌های اول با مبالغ کمتر شروع کنید و سپس این پس‌انداز را افزایش دهید. نکته مهم در پس‌انداز این است که باید پس‌اندازهایتان را از خطر تورم حفظ کنید. این پس‌اندازها اگر به صورت ریالی باشند، هر روز بی‌ارزش‌تر می‌شوند. شما می‌توانید این پس‌اندازها را به صورت دلار یا طلا نگهداری کنید.

اصل سوم: سرمایه‌گذاری

دکتر محمد حسین سلیمانی بارها در دوره‌ های مختلف اشاره کرده‌اند که سرمایه‌گذاری، ماشین ثروت‌ سازی شماست. تنها مسیری که شما را واقعاً ثروتمند و غنی می‌کند، مسیر سرمایه‌گذاری است. شما با پس‌انداز کردن در اوضاع تورمی هرگز ثروتمند نخواهید شد. شما باید سرمایه‌گذاری و مسیرهای درست سرمایه‌گذاری را یاد بگیرید. یکی از روش‌های قدیمی برای سرمایه‌ گذاری که هنوز هم به قوت خود باقی است، سرمایه‌ گذاری در طلا می باشد. طلا همواره یک دارایی امن برای سرمایه‌گذاری است اما نباید توقع بیش از حدی برای بالا رفتن قیمت آن داشته باشید. در حال حاضر، مسیرهای بسیار جالب‌تر و در دسترس‌تری برای سرمایه‌گذاری وجود دارند که می‌توانید با توجه به شرایط مالی خود و شناخت تان از نوع این بازارها، به آن‌ها مراجعه کنید.

اصل چهارم: مدیریت بدهی‌ها

افرادی که مدیریت مالی را بلد نیستند اصولا همیشه در کوله‌باری از بدهی‌ها غرق می‌شوند. آن‌ها نمی‌دانند چگونه از زیر بار تصمیمات مالی اشتباه فرار کنند. به همین دلیل، برای خریدن چیزهایی که شاید اصلا به آن‌ها نیاز نداشته باشند درگیر بدهی‌های بسیاری می‌شوند و چه بسا در بسیاری موارد درگیر بدهی‌های نزول می‌شوند و سال‌ها طول می‌کشد تا از زیر بار این بدهی‌ها بیرون بیایند. یکی از مهم‌ترین کاربردهای یادگیری بودجه‌بندی در کم کردن بدهی‌هاست. شما از این طریق برنامه مالی دقیقی برای بدهی‌های خود تدوین می‌کنید.

روش‌های مختلفی برای بازپرداخت بدهی‌ها وجود دارد که می‌توانید آن‌ها را یاد بگیرید و در زندگی مالی خود پیاده‌سازی کنید. روش بهمنی و روش گلوله برفی از معروف‌ترین این روش‌ها هستند. اما هیچ‌کدام از این روش‌ها حقیقتا معجزه نمی‌کنند و شما باید با برنامه مالی اقدام به بازپرداخت بدهی‌های خود کنید.

اصل آخر: آموزش‌ پذیری مالی

شما باید زمان زیادی را به آموزش‌پذیری اختصاص دهید. باید یاد بگیرید که چگونه روش‌های جدید سرمایه‌گذاری را بیاموزید و آن‌ها را به کار ببرید. باید با مشاوران مالی مختلف درباره مشکلات مالی خود صحبت کنید و آن‌ها را حل کنید. در این صورت، ثروت واقعی که از شخصیت مالی شما ساخته می‌شود را به وضوح می‌بینید.

ما در مدرسه و جامعه، اصول مدیریت مالی را نیاموخته‌ایم. حال وقت آن رسیده است که این اصول را بیاموزیم و به کار بگیریم. همه مطالب ساده‌ای که در بالا خواندید باید در ذهن شما نهادینه شوند و باید هر روز تمرین کنید که این اصول را بخشی از شخصیت مالی خود کنید. از پس‌انداز کردن و قانون 3-5-2 شروع کنید و بودجه‌ریزی و اصول آن را به‌طور کاربردی در زندگی خود به کار بگیرید. روش‌های مختلفی برای سرمایه‌گذاری وجود دارد. سرمایه خود را به صورت دلاری نگهداری کنید و از روش‌ های سرمایه‌گذاری دلاری استفاده کنید. اگر در بازاری سرمایه‌گذاری می‌کنید، آن بازار را بشناسید و با تمام دانش و توان خود وارد آن شوید. اصول مدیریت مالی به شما کمک می‌کنند تا زندگی مالی بهتری را تجربه کنید.

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید :
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر مطالب
سیاست های دونالد ترامپ در دور دوم ریاست جمهوری آمریکا
آیا پس انداز به افزایش سرمایه شما کمک می کند؟
یادگیری
یادگیری هنر سرمایه‌ گذاری
تحلیل تخصصی کرپیتو 2025 منتشر شد.
پاسخ به سوالات مهم درباره رمزارز ها. دریافت سریع :